Meidän perheessä on aina ollut tapana tehdä täytekakku jouluna. Tänä vuonna tehtiin sitruunatäytteinen kakku, jossa pinnalla oli suklaata. Suklaa oli hieman liian kovaa, kun ei sitä siskon kanssa tajuttu kermalla tai kahvilla jatkaa. Mutta kakku oli kuitenkin hyvää.
Pohja: 4 munan sienikakkupohja
Täyte:
2,5 dl Flora vispiä
400g valion sitruunarahkaa
5 liivatelehteä
n. 0,5 dl sitruunamehua liivatteiden liotukseen.
Vatkaa Flora vispi vaahdoksi ja lisää joukkoon rahka. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja lisää joukkoon kylmässä vedessä liotetut liivatteet. Lisää liivatteet rahkaseokseen koko ajan sekoittaen.
Päällinen
tummaa ja valkoista suklaata sulatettuna + marsipaanipossu.
Reunat
Vajaa 5 dl Flora vispiä vaahdotettuna, joukkoon lisätty n. 2 rkl vaniljakreemijauhetta. Flora vispi-vaahto pursotettu isolla tyllalla, jossa 2 pussia vaahtoa. Toisen pussin vaahto värjätty vaaleanpunaiseksi.
Kommentit