Meidän perheessä on aina ollut tapana tehdä täytekakku jouluna. Tänä vuonna tehtiin sitruunatäytteinen kakku, jossa pinnalla oli suklaata. Suklaa oli hieman liian kovaa, kun ei sitä siskon kanssa tajuttu kermalla tai kahvilla jatkaa. Mutta kakku oli kuitenkin hyvää.Hymy


Pohja: 4 munan sienikakkupohja

Täyte:

2,5 dl Flora vispiä

400g  valion sitruunarahkaa

5 liivatelehteä

n. 0,5 dl sitruunamehua liivatteiden liotukseen.

 

Vatkaa Flora vispi vaahdoksi ja lisää joukkoon rahka. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja lisää joukkoon kylmässä vedessä liotetut liivatteet. Lisää liivatteet rahkaseokseen koko ajan sekoittaen.

 

Päällinen

tummaa ja valkoista suklaata sulatettuna + marsipaanipossu.

 

Reunat

Vajaa 5 dl Flora vispiä vaahdotettuna, joukkoon lisätty n. 2 rkl vaniljakreemijauhetta. Flora vispi-vaahto pursotettu isolla tyllalla, jossa 2 pussia vaahtoa. Toisen pussin vaahto värjätty vaaleanpunaiseksi.