Sipulipiirakka on aina ollut herkkuani. Ja erityisen hyvää piirakasta tulee, kun siihen lisää kinkkua mukaan. Sipulipiirakkaa olen tehnyt Valion ohjeesta muokattuna  jo teinivuosista lähtien.

1245867756_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Erityisen hyvälle maistuu sipulipiirakan kanssa tomaatti.

 

Kinkku-sipulipiirakka

Pohja

75 g margariinia

3 dl vehnäjauhoja

1 tl suolaa

0,5 tl leivinjauhetta

n. 1-2 dl perunamuussia

kylmää vettä 0,5-1dl riippuen perunamuussin määrästä

 

Nypi rasva ja jauhot, joihin on sekoitettu suola ja leivinjauhe, tasaiseksi seokseksi. Sekoita joukkoon perunamuussi. Lisää lopuksi pienissä erissä vesi aina välillä sekoittaen. Taikina on sopivaa, kun siitä saa muodostettua pallon ja se tuntuu siltä, että se on helppo levittää vuokaan. Levitä taikina öljyllä voideltuun piirakkavuokaan ja esipaista pelkkää pohjaa 200 asteisessa uunissa 10 minuutin ajan.

täyte

2-3 sipulia (kannattaa valita isokokoisia, sillä sipuli on hyvää)

300g kinkkukuutioita

mustapippuria

Meiran Lämmin Italia mausteseosta

Santa Marian BBQ & GRILL Mesquite mausteseosta

suolaa

 

munamaito

3 munaa

1,5 dl maitoa

 

Piirakan päälle

n. 150g punaleimaista emmental-juustoa

 

Pilko sipulit kuutioiksi ja paista ne paistinpannulla kypsiksi. Lisää joukkoon mausteet ja suola (laita oman maun mukaa) sekä kinkkukuutiot. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle ja kaada täytteen päälle munamaito. Lopuksi ripottele piirakan päälle juustoraaste. Paista 200 asteessa ½ tuntia ja eikun nauttimaan herkullisesta piirakasta.