Nyt on taas tullut se aika vuodesta, joilloin metsästä saa tuoreita mustikoita. Ihan kypsiä ne eivät vielä ole, mutta kyllä piirakan jo saa tehtyä. Tässä todella hyvä mustikkapiirakka resepti, josta saa koko uunipellillisen mustikkapiirakkaa.
Pohja
200 g margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
2 dl vehnäjauhoja
2 dl grahamjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Piirakan päälle
reilu litra mustikoita
sokeria
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen ja vatkaa aina välillä seos kouhkeaksi. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Sekoita taikina tasaiseksi. Taikinasta tulee tönkköä, joten se on helpointa levittää pellille, kun joku pitää leivinpaperia paikoillaan. Kaada mustikat pellille levitetyn taikinan päälle ja ripottele pinnalle sokeria. Paista 200 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.
Kommentit