Nyt on taas tullut se aika vuodesta, joilloin metsästä saa tuoreita mustikoita. Ihan kypsiä ne eivät vielä ole, mutta kyllä piirakan jo saa tehtyä. Tässä todella hyvä mustikkapiirakka resepti, josta saa koko uunipellillisen mustikkapiirakkaa.

1247399412_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Pohja

200 g  margariinia

2 dl sokeria

2 munaa

2 dl vehnäjauhoja

2 dl grahamjauhoja

1 tl leivinjauhetta

 

Piirakan päälle

reilu litra mustikoita

sokeria

 

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen  ja vatkaa aina välillä seos kouhkeaksi. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Sekoita taikina tasaiseksi. Taikinasta tulee tönkköä, joten se on helpointa levittää pellille, kun joku pitää leivinpaperia paikoillaan. Kaada mustikat pellille levitetyn taikinan päälle ja ripottele pinnalle sokeria. Paista 200 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.